Dodaj ogłoszenie   Twoje konto   Napisz wiadomość   Kontakt     Zaloguj
Blogi Forum dyskusyjne Gry i rozrywka Filmy Galeria zdjęć Wzory dokumentów Przepisy kulinarne Randki ze Strzyżowa i podkarpacia Kamerki online Kalendarz Imprez firmy Strzyżów ogłoszenia Strzyżów Strona główna portalu strzyzowiak.pl
Szukaj

Wprowadź szukany wyraz bądź frazę:
Wyniki wyszukiwania (1685):

591. BABKA CZEKOLADOWA
0,5 kg mąki,
35 dag cukru,
25 dag masło,
4 jaja,
1 mała szklanka mleka lub śmietany,
3 łyżki kakao,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego,
cukier puder do posypania lub czekolada do polania
<...
592. SZARLOTKA NIEDZIELNA
Składniki ciasta :
40 dag mąki,
1 łyżka cukru,
15 dag masła,
1 żółtko,
śmietana,
cukier puder do posypywania,
ewentualnie owoce (np. brzoskwinie) do przybrania i czekolada do polania.

Składniki nadzienia...
593. TORT BISZKOPTOWY Z KREMEM WANILIOWYM
60 sztuk biszkoptów,
kilka łyżek galaretki porzeczkowej lub malinowej
Krem:
1 szklanka wrzącego mleka
5 żółtek,
10 dag cukru
1/2 laski wanilii
15 dag masła deserowego

Sporządzić krem: ubić żół...
594. BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z SEREM
Składniki ciasta:
45 dag mąki,
10 dag cukru,
10 dag smalcu,
2 jaja,
1/4 l mleka,
2 1/2 dag drożdży,
1 paczka cukru waniliowego,
sól.

Składniki nadzienia :
30 dag białego sera,
595. PTYSIE
12 dag przesianej maki,
1 łyżka cukru,
12 dag masła,
3 jaja,
1/4 I wody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cukru waniliowego.

Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będ...
596. KEKS Z BAKALIAMI
5 jaj
20 dag bakalii (figi, śliwki suszone, rodzynki, orzechy, migdały lub skórka pomarańczowa)
20 dag cukru
20 dag mąki
Ľ laski sproszkowanej wanilii
1 dag masła do smarowania formy
ewentualnie orzechy do posypani...
597. SERNIK WIEDEŃSKI
0,5 kg dobrego sera,
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej,
1 szklanka cukru,
6 łyżek masła,
4 jaja,
dowolne dodatki aromatyczne (wanilia, parę kropli olejku migdałowego, rodzynki, skórka pomarańczowa).

Ser pr...
598. BEZY
Składniki masy :
8 białek,
40 dag cukru kryształu.

Składniki kremu :
8 żółtek,
10 dag cukru,
10 dag masła,
1 paczka cukru waniliowego.

Ubić białka na sztywną pianę (nie używać do tego aluminiowych ...
599. STEFANKA
Ciasto:
8 żółtek
12 dag cukru
8 białek (piana)
12 dag mąki ziemniaczanej
masło do smarowania blachy

Nadzienie:
4 żółtka
15 dag cukru
12 dag czekolady
18 dag masła deserowego

P...
600. ROLADA BISZKOPTOWA Z MARMOLADĄ
5 żółtek
8 dag mąki
16 dag cukru
20 dag marmolady
5 białek (piana)
2 dag cukru do posypania

Dno blachy prostokątnej o 3 niskich ścianach wyłożyć papierem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Ubić pianę, wył...


Menu
 

 
Informacje
Sonda
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny?
Nie, to jest bezcelowe.
Tak, ale opłaty są za wysokie
Tak, w końcu jest wolne miejsce!
Pogoda
Wasze opinie o NAS
super stronka , mozna dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy ... życze powodzenia w rozwijaniu stronki...

Więcej
Wyszukiwane tagi
Kursy walut
 
Ciekawy przepis
SERNIK WIEDEŃSKI
0,5 kg dobrego sera, 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej, 1 szklanka cukru, 6 łyżek masła, 4 jaja, dowolne dodatki aromatyczne (wanilia, parę krop...
Więcej
Ostatnio dodany film
Skecz studnówkowy
Ostatni blog
Dnia 28-07-2023 o godzinie 12:08 użytkownik WojtunJacek dodał wpis na swoim blogu: Grupa Śpiewacza
Ostatnie komentarze
Boks reklamowy

Kalendarz wydarzeń
maj, 2025
pnwtśrczptsbnd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!

Wizytówki
Reklama
Ciekawe linki
facebook strzyzowiak.pl

Gorąca linia - poinformuj Nas o zdarzeniu Napisz do nas... Wyślij

 

 


 O strzyzowiak.pl  Reklama w Strzyzowiak.pl  Prawa autorskie  Patronat medialny  Współpraca z mediami  Pomoc (FAQ)  Redakcja i kontakt     

Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl,
Korzystanie z Portalu oznacza akceptacją Regulaminu portalu oraz Polityką prywatności RODO

 

Strona strzyzowiak.pl używa plików cookies i podobnych technologii w celu świadczenia usług, wyświetlania reklam i zbierania statystyk. Korzystając z niej zgadzasz się na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki.

Zamknij