1081. Sos z boczkiem 10 dag. wędzonego, przerośniętego boczku lub bekonu, 2 cebule, łyżka mąki, puszka koncentratu pomidorowego ( 140 g.), 3 łyżki oleju, 1/2 l. rosołu wołowego ( z kostki ), 2 łyżeczki słodkiej papryki, biały pieprz, oregano, parę kropli sosu tabasco, s&oacu... |
1082. Sos włoski do ryb 15 dag pomidorów, pęczek włoszczyzny, 3 łyżki oleju lub oliwy, cebula ( 50 g. ), ząbek czosnku, listek laurowy, po gałązce tymianku, oregano i rozmarynu, sól, pieprz, cukier, 20 g. świerzego imbiru, 4 porcje filetów z mintaja, jajko, 4... |
1083. Blok czekoladowy 25 dag masła niepełna szklanka cukru 1/4 szklanki wody 3 łyżki kakao 25 dag mleka w proszku 25 dag pokruszonych herbatników dowolne bakalie Do garnka włożyć masło, cukier i kakao, wlać wodę i podgrz... |
1084. Sałatka z porem Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 mały słoiczek selera marynowanego 1 por 4 jajka 5 krążków ananasa 30 dag szynki majonez sól, pieprz Pora pokroić w krążki, ananasa, jajka i szynkę w kos... |
1085. Rogaliki z kremem Składniki: ½ litra mleka 10 dag drożdży 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 5 jajek ¾ kostki margaryny szczypta soli 1,5 kg mąki krem czekoladowy (ew. marmolada). ... |
1086. Hamburgery po meksykańsku - 2 bułki - 20 dag mielonego mięsa - sałata - pomidor - cebulka - olej do smażenia - sól, pieprz - majonez, musztarda, ketchup Cebulę poszatkować i zesmażyć na łyżce oleju.<... |
1087. Babka drożdżowa Rozczyn: 2 dag drożdży 1/2 dag cukru mleko Ciasto: 10 dag masła 2 żółtka 1 jajo 10 dag cukru skórka cytrynowa 40 dag mąki ok. 1/2 szklanki mleka sól (3 dag r... |
1088. Kieszenie z marmoladą Kuchnia węgierska 150 g masła szczypta soli 1 jajo kwaśna śmietana 1 łyżka cukru pudru marmolada morelowa 300 g mąki masło Masło, jajo, cukier i mąkę zagnieść z solą i kwaśną śmietaną na dość e... |
1089. SERNIK PULCHNY 75 dag sera, 40 dag cukru, 7 jaj, 10 dag masła, 1 1/2 dag drożdży, 10 dag migdałów, 10 dag rodzynków. Ser zmielony przez maszynkę utrzeć z cukrem, mieszając dodawać po jednym żółtku i jedno całe jajo. Wymies... |
1090. Bowle z brzoskwiniami 1 puszka brzoskwiń, 1 butelka (0,7 l.) białego wytrawnego wina(np.Chardonnay) 1/2 szklanki likieru pomarańczowego(np.Curacao Triple Sec). Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić na cząstki i włożyć do dużego szklanego naczynia. Wlać wino, likie... |
O mieście Strzyżów |
Historia miasta Strzyżów |
Atrakcje Turystyczne |
Gminy Powiatu |
Lokalizator i MAPA |
Atrakcje Przyrodnicze |
Sport, Turystyka |
Znane osobistości |
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny? |
WHITE RUSSIAN - Kremowy drink podawany w ciągu całego dnia 30 ml wódki 20 ml likieru kawowego 10 ml śmietanki Wódkę i likier oraz kostki lodu umieścić w szklanicy barmańskiej i zamieszać. Przela... Więcej |
pn | wt | śr | cz | pt | sb | nd |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!
O strzyzowiak.pl | | Reklama w Strzyzowiak.pl | | Prawa autorskie | | Patronat medialny | | Współpraca z mediami | | Pomoc (FAQ) | | Redakcja i kontakt |
Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl, |
||||||