1051. Sałataka z bobu. 30 dag młodego bobu, 6 pieczarek (20 dag), 1 cytryna, 1/2 szklanki majonezu lub 3 łyżki oleju, 2 łyżki natki pietruszki, 2 łyżki wytrawnego wina, 2 łyżki świeżej bazylii, 1 łyżka sosu sojowego, pieprz, sól. Bób opłukać, ugotować w osolonej w... |
1052. Biała sałatka 2 białe rzodkwie (30 dag), 2 jabłka, 10 dag truskawek. SOS : 1/2 szklanki jogurtu naturalnego, 1/4 szklanki śmietany kremówki, 2 łyżki soku z cytryny, cukier, szczypta imbiru. Rzodkiew umyć, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Jabłka umyć, usuną... |
1053. Sałatka ananasowo-selerowa. 40 dag selera naciowego, 2 torebki ryżu (25 dag), 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 1 puszka ananasa, 4 czubate łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany, sok z 1/3 cytryny, sól i pieprz, Seler opłukać, osączyć i pokroić na drobne kawałki. Ryż ugot... |
1054. Sałatka grecka. ogórek, 2-3 pomidory, cebula, zielona papryka, 6 łyżek oliwy, 2 łyżki octu winnego, 1/2 łyżeczki soli, pieprz, czarne oliwki z puszki, ser feta, Ogórek umyć, nie obierać, pokroić w kostkę. Umyte, osuszone i również nie obrane pomidory... |
1055. Sałatka Lukullusa 25 dag sera edamskiego, 1 szklanka drobnej fasoli ( może być kolorowa), 2 filety śledzi korzennych lub matiesów (20-25 dag), 2 cebule, 10 śliwek z octu, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 6 łyżek posiekanej natki pietruszki, 10 szklanka sosu tatarskie... |
1056. Surówka z patisonów 2 młode patisony (30-40 dag), 2 pomidory, 1 cebula (10 dag), 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżki soku z cytryny, cukier i sól, Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, osączyć i pokroić w ósemki. Patisony umyć i zetrzeć na tarce do ... |
1057. Sałatka ziemniaczana. 40 dag ziemniaków, 1 czerwona cebula (10 dag), 25 dag kiełków soi, 1/2 łyżeczki kminku, sól, SOS: 1 łyżka musztardy, 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka mleka skondensowanego, 6 łyżek jogurtu naturalneg... |
1058. Sałatka z porów 3 pory (40-50 dag), 12 czarnych oliwek bez pestek, pieprz i sól, Pory opłukać pod bieżącą wodą, odciąć korzenie oraz jedną trzecią zielonych liści. Następnie przepołowić pory wzdłuż i jeszcze raz dokładnie opłukać. Każdą połówkę przekroić wz... |
1059. Warzywna z orzechami 400 g. ryżu, 3 marchewki, 3 pory, 400 g. selera, 100 g. siekanych orzechów włoskich, łyżka octu ziołowego, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, 3 łyżki natki, 1/2 łyżeczki cukru, 5 łyżek oleju słonecznikowego. Ryż opłukać, gotować 15 minut ... |
1060. Z szynką i pieczarkami 400 g. ryżu, 400 g. pieczarek, świeży ogórek, 2 cebule, 200 g. szynki, 2 łyżki kaparów (niekoniecznie ), 3 łyżki octu winnego, 7 łyżek oliwy, sól, pieprz, szczypta cukru, świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia. Ryż... |
O mieście Strzyżów |
Historia miasta Strzyżów |
Atrakcje Turystyczne |
Gminy Powiatu |
Lokalizator i MAPA |
Atrakcje Przyrodnicze |
Sport, Turystyka |
Znane osobistości |
Czy parking na rynku w Strzyżowie powinien być płatny? |
Sałatka z tuńczyka 400 g. tuńczyka z puszki, 1/2 grejpfruta (niekoniecznie ), banan, 250 ml. majonezu, łyżeczka soku cytrynowego, 3 jajka ugotowane na twardo, słodka pap... Więcej |
pn | wt | śr | cz | pt | sb | nd |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Organizujesz imreze, wystawę lub promocję? Dodaj wpis i wypromuj wydarzenie!
O strzyzowiak.pl | | Reklama w Strzyzowiak.pl | | Prawa autorskie | | Patronat medialny | | Współpraca z mediami | | Pomoc (FAQ) | | Redakcja i kontakt |
Copyright ©2009-2014 strzyzowiak.pl, |
||||||